Playlist

Alternatief voor de piratenzenders

Helaas zijn veel piratenzenders in de ether noodgedwongen gestopt. Voor iedereen toch nog graag wil luisteren naar Piratenhits is er Gigant FM. Wij draaien elke uur de muziek die je altijd op de piratenzenders hoorde!

Piratenzenders in Noord- en Oost Nederland

Piratenzenders zijn vooral in Noord- en Oost Nederland heel erg populair geweest omdat deze zenders een eigen geluid hadden. De zogenaamde piratenhits. In de jaren 2000 werd het piratenzenders onmogelijk gemaakt de door hun zo populair gemaakte piratenhits nog lager uit te zenden. De hoge boetes waren niet meer op te brengen.

Drentse piratenzenders werden legaal!

Reden voor veel piratenzenders om ermee te stoppen. Een groep piraten in Drenthe wilde niet stoppen met het draaien van Nederlandstalige muziek en piratenhits en besloot alles op alles te zetten om een legale radiozender te starten. Na veel voorbereidingen, besprekingen en uitleggen van de plannen kwam er groen licht: Een legale radiozender ging van start onder de naam Gigant FM.

De muziekmix

De muziek op Gigant FM werd een mix waarvan de ervaren DJ’s wisten dat die populair zou zijn bij een grote groep mensen in vooral het Noorden en Oosten van het land. Vooral veel gezellige Nederlandstalige muziek, gecombineerd met Gouwe Ouwe en uiteraard echte piratenmuziek. De plaatjes van de Rapsodie’s, Henk Wijngaard, Lucas en Gea werden op Gigant FM elk uur gedraaid tot groot plezier van en grote groep luisteraars.

Luister online naar deze ex- piratenzenders

Naast de uitzendingen via de kabel in Noord-Nederland was Gigant FM ook meteen al te beluisteren via het internet. Een mooie manier voor liefhebbers van piratenzenders die buiten het kabelgebied woonden om toch te kunnen luisteren. Later werd Gigant FM ook nog beluisterbaar via FM en DAB+.

Tot op de dag van vandaag zijn de roots van Gigant FM geworteld in de wereld van de Nederlandstalige muziek, Goud van Oud en piratenhits. Ontstaan uit een combinatie van meerdere bekende piratenzenders en uitgegroeid tot goed beluisterd legaal radiostation. Voor ons een jongensdroom die is uitgekomen!

Luisterde ook jij graag naar een gezellige piratenzender maar kan je die niet meer vinden? Luister dan naar Gigant FM!