Wordt geladen

Alternatief voor de piratenzenders

Helaas zijn veel piratenzenders in the ether noodgedwongen gestopt. Voor iedereen toch nog graag wil luisteren naar Piratenhits is er Gigant FM. Wij draaien elke uur de muziek die je altijd op de piratenzenders hoorde!

Piratenzenders in Overijsel, Drenthe en Groningen

Piratenzenders zijn vooral in noord en oost Nederland heel populair geweest omdat deze zenders een eigen geluid hadden. De zogenaamde piratenhits. Deze geheime zender muziek werd in een groot deel van het land zo gewaardeerd dat piratenzenders vaak beter werden beluisterd dan de normale legale radiozenders.

In de jaren 2000 werkt het Piratenzenders onmogelijk gemaakt de door hun zo populair gemaakte piratenhits nog lager uit te zenden. De hoge boetes waren niet meer op te brengen.

Drentse piratenzenders werden legaal!

Reden voor veel piratenzenders om ermee te stoppen. Een groep piraten in Drenthe wilde niet stoppen met het draaien van Nederlandstalige muziek en piratenhits en besloot alles op alles te zetten om een legale radiozender te starten. Na veel voorbereidingen, besprekingen en uitleggen van de plannen kwam er groen licht: een legale piratenzender ging van start onder de naam Gigant FM.

De muziekmix

De muziek op Gigant FM werd een mix waarvan de ervaren dj’s wisten dat die populair zou zijn bij een grote groep mensen in vooral het Noorden en Oosten van het land. Vooral veel gemakkelijk luisteraars Nederlandstalige liedjes, gecombineerd met Gouwe Ouwe en uiteraard veel echte piratenmuziek. De plaatjes van de Rapsodie’s, Henk Wijngaard, Lucas en Gea werden op de legale piratenzender Gigant FM elk uur gedraaid tot groot plezier van en grote groep luisteraars.

Luister online naar deze ex- piratenzenders

Naast de uitzendingen via de kabel in Drenthe en Groningen was Gigant FM ook meteen al te beluisteren via het internet. Een mooie manier voor liefhebbers van piratenzenders die buiten het kabelgebied woonden om toch te kunnen luisteren. Later werd Gigant FM ook nog beluisterbaar via het glasvezelnetwerken van KPN.

Tot op de dag van vandaag zijn de roots van Gigant FM geworteld in de wereld van de Nederlandstalige muziek, goud van oud en piratenhits. Ontstaan uit een combinatie van meerdere bekende piratenzenders en uitgegroeid tot goed beluisterd legaal radiostation. Voor ons een droom die is uitgekomen!

Luisterde ook jij graag naar een piratenzender maar kan je die niet meer vinden op de FM? Luister dan naar Gigant FM.

Het nieuws van Gigant FM
Extra uitzendingen bij Gigant FM!

Koningsdag, komende maandag 27 april, hebben we extra uitzendingen bij Gigant FM. Vanaf 9 uur is het tijd voor “Gigant op verzoek extra” wat zal duren tot 12 uur, daarna twee uur lang “In de pas” en van 14 uur tot 17 uur “De....

> lees verder
Stream aanpassing

Ons streamplatform is aangepast, we zetten binnenkort ons oude platform uit. Hoor je een melding dat de stream binnenkort niet meer actief is zorg er dan voor dat je overschakelt. Voor onze APP verschijnt binnenkort een update, na installatie is daar....

> lees verder
naar boven