Wordt geladen

Over Gigant FM

Gigant FM is hét commerciële radiostation voor bijna heel Drenthe, Groningen, noordoost Friesland, Ameland en Schiermonnikoog. Jarenlang zijn een aantal mensen bezig om een jongensdroom te verwezenlijken, wat halverwege het jaar 2005 lukte, GigantFM is geboren! De programmaraad, destijds van Essent, gaf groen licht voor de regio Zuidoost Drenthe.

En wat er toen allemaal nog moest gebeuren...

Papierzaken, vergunningen, techniek, kortom vele vergaderingen. Een lokatie zoeken voor onze studio, de inrichting, technische verbindingen naar de kabel, kortom genoeg te doen voor al onze medewerkers. Na alle inspanningen is het oktober 2005 dat de eerste tonen uit de speakers komen en zenden we als eerste uit via internet. We hebben nog even de tijd voordat het januari 2006 is, de maand dat we officieel op de kabel komen. Vanaf dat moment komen de eerste gepresenteerde uitzendingen vanuit het drentse dorp Erica.

Na de start in januari 2006 kunnen we al snel spreken van een succes. Door de vele reacties, getuige ons gastenboek, blijkt dat er veel animo is voor een familiezender, zoals we GigantFM benoemen. Via de kabelfrequentie 104.7 FM bereikt GigantFM ineens 120.000 potentiële luisteraars in de gemeente Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen.

Vijf jaar lang timmert GigantFM langs de weg en is het tijd om een groter gedeelte van Nederland te gaan voorzien van ons prachtige format. Er zijn gesprekken met Ziggo en met succes! In augustus 2010 wordt het bereik van GigantFM flink vergroot. In bijna heel Groningen en Drenthe zijn we nu te ontvangen via het Ziggo kabelnet op de frequenties 104.7 Mhz en in Oost Groningen op 101.9 Mhz. Korte tijd daarna volgt de glazvezel en zijn we via diverse glasvezelproviders te horen en besluit Kabel Noord ons zowel analoog als digitaal door te geven in noordoost Friesland, Ameland en Schiermonnikoog. Ook loopt het aantal luisteraars via internet behoorlijk op, dit dankzij de mogelijkheid om via onze app en internet radio’s te kunnen luisteren.

En dan: 2021... Het is zover! We bestaan 15 jaar! 

Wil je overigens meedenken of heb je een leuk idee, vergeet dan niet om ons te mailen: info@gigantfm.nl.

Het nieuws van Gigant FM
Extra uitzendingen op Gigant FM!!

Gigant FM breidt de komende weken door de aankomende avondklok haar uitzendingen uit! Door de zorgwekkende Corona cijfers en de grote kans op een derde golf heeft de politiek besloten om een avondklok in te stellen vanaf 21 uur ’s avonds....

> lees verder
15 jaar Gigant FM

Deze maand bestaat Gigant FM maar liefst 15 jaar! De hele maand besteden we hier aandacht aan in onze uitzendingen en aan het eind van de maand, op zaterdag 30 en zondag 31 januari, maken we een prachtige uitzending met leuke onderwerpen en oud presentatoren....

> lees verder
naar boven