Wordt geladen

Over Gigant FM

Gigant FM is hét commerciële radiostation voor bijna heel Drenthe, Groningen, Noordoost Friesland, Ameland en Schiermonnikoog. Bij ons hoor je de gezelligheid!

Hoe het begon:
Jarenlang zijn een aantal mensen bezig om een jongensdroom te verwezenlijken. Halverwege 2005 kwam deze droom uit: Gigant FM is geboren! De programmaraad, destijds van Essent, gaf groen licht voor de regio Zuidoost Drenthe.

En wat er toen allemaal nog moest gebeuren... Papierzaken, vergunningen, techniek, kortom vele vergaderingen. Een lokatie zoeken voor onze studio, de inrichting, technische verbindingen naar de kabel, kortom genoeg te doen voor al onze medewerkers. Na alle inspanningen is het oktober 2005 dat de eerste tonen uit de speakers komen en zenden eerst uit via internet. We hebben nog even de tijd voordat het januari 2006 is, de maand dat we officieel op de kabel komen. Vanaf dat moment komen de eerste gepresenteerde uitzendingen vanuit het Drentse dorp Erica.

Na de start in januari 2006 kunnen we al snel spreken van een succes. Door de vele reacties, getuige alle telefoontjes, verzoekjes en ons gastenboek, blijkt dat er veel animo is voor een familiezender als Gigant FM. Via de kabelfrequentie 104.7 FM bereikt Gigant FM ineens 120.000 potentiële luisteraars in de gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn.

Vijf jaar lang timmert Gigant FM hard aan de weg en is het tijd om een groter gedeelte van Nederland te gaan voorzien van ons prachtige format. In augustus 2010 wordt het bereik van Gigant FM flink vergroot. In bijna heel Groningen en Drenthe zijn we nu te ontvangen via het Ziggo kabelnet op de frequenties 104.7 Mhz en in Oost Groningen op 101.9 Mhz. Korte tijd daarna volgt de glazvezel en zijn we via diverse glasvezelproviders te horen. Kort daarna besluit Kabel Noord ons zowel analoog als digitaal door te geven in Noordoost Friesland, Ameland en Schiermonnikoog. Ook loopt het aantal luisteraars via internet behoorlijk op dankzij de mogelijkheid om via onze app en internetradio’s te kunnen luisteren.

En dan: 2021... Het is zover! Gigant FM bestaat 15 jaar!

Wil je overigens meedenken of heb je een leuk idee? Je mag ons altijd mailen op info@gigantfm.nl.

Het nieuws van Gigant FM
DAB+ Oost Groningen

Goed nieuws! Sinds zaterdag 26 juni zijn we op volle sterkte te beluisteren in geheel Oost Groningen op kanaal 12D via DAB+ ! De zender in Vlagtwedde was al enige tijd actief en Ter Apel staat nu ook aan! #gigantischinderegio #gigantfm #dab+

> lees verder
Avondklokshow definitief "ten einde".

Na ruim drie maanden is de avondklok er door onze regering afgehaald,  afgelopen woensdag 28 april. Dat betekent voor onze omroep ook het einde van "de Gigantische Avondklokshow", we hebben dit met alle DJ’s met ontzettend veel plezier voor....

> lees verder
naar boven