Wordt geladen

Over Gigant FM

Gigant FM is hét commerciële radiostation voor bijna heel Drenthe, Groningen, noordoost Friesland, Ameland en Schiermonnikoog. Jarenlang zijn een aantal mensen bezig om een jongensdroom te verwezenlijken, wat halverwege het jaar 2005 lukte, GigantFM is geboren! De programmaraad, destijds van Essent, gaf groen licht voor de regio Zuidoost Drenthe.

En wat er toen allemaal nog moest gebeuren...

Papierzaken, vergunningen, techniek, kortom vele vergaderingen. Een lokatie zoeken voor onze studio, de inrichting, technische verbindingen naar de kabel, kortom genoeg te doen voor al onze medewerkers. Na alle inspanningen is het oktober 2005 dat de eerste tonen uit de speakers komen en zenden we als eerste uit via internet. We hebben nog even de tijd voordat het januari 2006 is, de maand dat we officieel op de kabel komen. Vanaf dat moment komen de eerste gepresenteerde uitzendingen vanuit het drentse dorp Erica.

Na de start in januari 2006 kunnen we al snel spreken van een succes. Door de vele reacties, getuige ons gastenboek, blijkt dat er veel animo is voor een familiezender, zoals we GigantFM benoemen. Via de kabelfrequentie 104.7 FM bereikt GigantFM ineens 120.000 potentiële luisteraars in de gemeente Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen.

Vijf jaar lang timmert GigantFM langs de weg en is het tijd om een groter gedeelte van Nederland te gaan voorzien van ons prachtige format. Er zijn gesprekken met Ziggo en met succes! In augustus 2010 wordt het bereik van GigantFM flink vergroot. In bijna heel Groningen en Drenthe zijn we nu te ontvangen via het Ziggo kabelnet op de frequenties 104.7 Mhz en in Oost Groningen op 101.9 Mhz. Korte tijd daarna volgt de glazvezel en zijn we via diverse glasvezelproviders te horen en besluit Kabel Noord ons zowel analoog als digitaal door te geven in noordoost Friesland, Ameland en Schiermonnikoog. Ook loopt het aantal luisteraars via internet behoorlijk op, dit dankzij de mogelijkheid om via onze app en internet radio’s te kunnen luisteren.

Ook in 2020 zetten wij ons beste beentje voort, we werken aan ons nieuwe geluid en ook hebben we het format weer wat bijgeschaafd, waardoor er nu ook recentere muziek te horen is. Wil je overigens meedenken of heb je een leuk idee, vergeet dan niet om ons te mailen: info@gigantfm.nl.

Het nieuws van Gigant FM
Stemmen kan!

Oudjaarsdag 2020 zendt Gigant FM weer de Gigantische 100 uit, vanaf 8 uur ’s ochtends. Je kunt vanaf nu stemmen via onze website en wel via www.gigantfm.nl/stem. Al vast veel plezier met het stemmen!!

> lees verder
Gigant FM op DAB+ in Oost Groningen!

Goed nieuws, Gigant FM is sinds zondag 08 november te beluisteren in heel Oost Groningen via het DAB+ netwerk van Radio Westerwolde. Het signaal is nog niet op volle sterkte, alleen de zender vlagtwedde is actief en wel op kanaal 12D. Dit signaal zal....

> lees verder
naar boven